Цей рiк

Корнейчук Пётр Ефимович
***
Цей рік ніколи не забути,
наш дім скалічила війна;
народна доля мовчазна,
смертельне зло посіяв лютий.
Жорстокий вир ганьби убивства
поглинув розум у істот,
чий “руський мір” із нечистот,
ознак не видно материнства.
До пекла йдуть усі тирани,
за ними хвіст німих рабів,
неначе стадо баранів —
голодних, злих і трішки п'яних.
Козацький дух непереможний!
орда московська пропаде;
і мирне сонечко зійде,
і розбудуєм край заможний.

09.12.2022