Максим Багданович Сеу хлопчык з шкляначкай ля вули

Коломийцева Екатерина
***
Сеў хлопчык з шкляначкай ля вулічнага ганку
І выдувае з мыла пузыры.
Вясёлкаю гараць яны ў зіяньні ранку,
Ўзьлятаючы ў паветра да гары.
 
І, заварожаны шматфарбнаю красою,
Са спрытнасьцю і хцівасьцю ката
Хапае хлопчык іх няжорсткаю рукою,
А застаецца ў ёй – адна слата.
 
[1912]





Сел мальчик у крылечка со стаканом
И выдувает с мыла пузыри.
Они как радуга горят над мальчуганом
Сияя в свете утренней зари.

И, зачарован этой красотою,
С проворностью и жадностью кота
Хватает он их нежною рукою,
А остаётся там – одна вода.