Сьогодення

Маргарита Метелецкая
       "Над кровью всею и над тьмой могильной -
        Нежнейшая небес голубизна.
        И только кротость на земле всесильна,
        И только нежность не побеждена"
                Зинаида Миркина
 
Під награші грудневого дощу
 Блаженства плин у сьогодення вщух.
І порожньо, і сумовито в хаті -
Лише думки снуються пелехаті.

У мороці зимовому хрумкім
Пливе в терпку негоду темний дім,
Не знаючи, чи помста, кара тривку,
Без проміжок, зупинок, без уривку...

Мені б надію, віру хоч малу,
Щоб відвернуть націлену стрілу,
Щоб знати, знахабнілий, лютий враже,
Що Бог тебе, одначе, переважить!