Каед аеваст Ариша Сергеева

Татьяна Плити
Аеваеццаегаен , мах ферох кодтам ныр ,
Цы бон аерцыди уыцы цау нае царды:
Дае уды маен  аеваст ныффыстай ды,
Аемае дзы аез аеваестиагаей аерцардтаен.

Аез буцдзинадаей дзаг каенгаейае уый,
Аенкъараентаей фаесмоны рыгтае цагътон,
Цаемаей аеппыныдзух дае мидаег хатай ды
Дае риуы маен, йае галиуфарсы, растдаер.

Мае каед аеваст гуырысхойы хъуыды
Аевронгы зыр-зыр заердаемае куы рхаесса,
Уаед байгом каен дае уды рудзынг ды,
Аемае-иу маен фаерссагтаерхаегыл сываер.

Куы бамбарай, аендаер дае уазаег у,
Цаемаей каендзынае дзаг уаед афтид уд?


Если вдруг...
Ариша Сергеева
            



Наверно, не припомнить нам уже -
В какой из дней такое приключилось:
Ты прописал меня в своей душе,
Чтоб я без промедления вселилась

И, нежностью её заполоня,
Сдувала с чувств сомнения пылинки,
Чтоб ты все время чувствовал меня
В своей груди, на левой половинке...

Но, если вдруг неверия озноб
Мурашек отрезвляющих нагонит,
Ты можешь распахнуть души окно
И высадить меня на подоконник -

Решив, что приютил совсем не ту.
Но чем заполнишь в сердце пустоту?..