Зiрка Рiздвяна

Маргарита Метелецкая
      Днина мирним світлом марить -
      Та пливуть грудневі хмари
      У зимову довгу ніч,
      Ніч сум'яття, протиріч...

      Хоч надворі дощ, відлига,
      Та Любов скувала крига -
      Тільки кетяги проклять
      Гнівом нищівним ярять...

      Але світло прийде вчасно -
      І Господь родиться в яслах!
      Скресне  радість, благодать
      Згідно з чином рук воздать

      Ворогам...Й Зірка Різдвяна
      Знов осяє Світ медвяно !..