Саеумаейы хур наема сдардта йае саер

Татьяна Плити
Саеумаейы хур наема сдардта йае саер,
Маенаей та дардмае хуыссаег ног фаелыгъди,
Мае заердаейаен йае баеллицты хуыздаер
Стъалыйау баерзонд арвыл ссыгъди.


Аемае та ног уый рухс каены маенаен,
Йае базыраей маенаен фаендаг аевдисы.
Цаемаей аенцондаер царды уа цаераен,
Уый уарзты тынтае  заердаейаен аелвисы.