Догъыты уидыг

Татьяна Плити
Аез ритмаей хауд, хаеццае каенын дзырдттае,
Мае рифмаетыл дзырды  уаенгтае нае уидзын.
Фаедзаегъаел даен аез талынджы каемдаер,
Поэзийы аенаебын арфы мидаег.

Ныссагътаен дзы- наей фезмаелаен маенаен-
Аенаехъола аенкъараенты аехгаедты...
Сты аххосджын-уымаел сае цаестытае,
Аеппает таефсаг маехи аннаехуыссаегтаен.

Саедае аефсоны уымаен ис, баергае.
Аермаест дзы иуы уацары ис заердае:
Иваезаг августы  мыды хъаестае,
Хъыгагаен, ме'наенгом къухтаей нае фаедае.


Ложка дёгтя

Ариша Сергеева

Сбиваюсь с ритма, путаюсь в словах,
На рифмы не нанизываю слоги...
Забуксовала, заплутав впотьмах,
На хляби поэтической дороги...

Завязла - ни вперёд и ни назад -
В нелепых ощущениях затворниц...
И виновато-мокрые глаза
У всех моих навязчивых бессонниц...

Есть сто причин на то... но все - не в счёт.
Лишь у одной моя душа в полоне:
Ты пьёшь тягучий августовский мёд
Не из моих разомкнутых ладоней...