Чысыл маем каесы стъалытаен сае нымаец

Татьяна Плити
Чысыл маем каесы стъалытаен сае нымаец,
Цаемаей аез космосаен йае цаестытаем каесон,
Каем ыссарон раесугъд дзырдтае даер уыйбаерц,
Аемае аез дунейаен куыд ракаенон дае кой.

Аемае нырма аез ницы дзурын йермае-
Аембаехсын амонды аез зиаенттаей, мае фыдаей.
Цы хорз у,цы, нае фаендаегтаен сае фембаелд,
Хуыздаер заеххыл, аеппаеты заеххытаей.

 
Мне мало звёзд...

Ариша Сергеева
             

"Мне мало звёзд - десятков, сотен, тысяч",
чтоб наглядеться космосу в глаза...
Мне мало слов  - ну, где такие сыщешь,
чтоб про тебя Вселенной рассказать?..

И я опять молчу - не потому ли? -
И прячусь в счастье от потерь и бед...
Как хорошо, что мы не разминулись
на этой самой лучшей из планет...