не здолати, не вимолити

Екатерина Экозьянц
Не здолати. Не вимолити
Не спіймати. Не вихолити.
Не дістатись. Не видалити.
Не відійти. Наввипередки.
Не по дорозі йти. Не по околицям.
Не вперед,ні назад, нікуди і усюди
Водночас.
Тільки.
В центрі.
Протилежності сходяться.

Не піти понад небом
Не повзти над землею.
За кожним кроком до світу
Ховається віра у темряву...

Не бути людиною,
Не стати світлиною(потім).
Сину мій...
Сину.
Мій.
Чи то голоси вигадані?
На тихих вулицях без кордонів.
Опускаються сльози,
Немов янголи.

Не мовити. Не забути.
Не стерти почуттів.
Не відчути.
Не сказати більше.
Не вимовчати.
Не день опускається.
А ніч-мати. Ніч-мати йде...
У передлунні погасли всі "не",
Бо немає нічого у темряві,
З чим можна його порівняти.