I вось я на ложку

Мария Щелкова Якимович
Пришло в ответ на Ваш Не сдавайтесь. Самый тяжёлый период перед рассветом.

“I вось я на ложку, i ноч за вакном,
Ды сну не мае нi воднае вока…
I думкi не аб чымсцi далёкiм,
Аб мове, якую вывучаю днём…

У ёй так шмат каранёу з iурыту,
Ды усё насмарку, здаецца мне,
I новым валоссем на голове,
Не прарастаюць веды з iспыта….”

Але ж, калi iншы чытач загляне
На Вашу стронку з роднаю мовай ,
Убачыць да болю знаёмыя словы,
То нават праз iншую мову ён сэнс прачытае:

Любiць Беларусь, беларускае слова –
Не трэба мець спецыяльных ведау,
Яна, сапраудная беларуская мова,
У сэрцы жыве ад поадзедау, дедау….

(Няма на телефоне” у” кароткага)