Ангел

Николай Чельтер
Едем, поріг. Ангел сердешний
Понуро голову схиляв,
А демон хмурий і бентежний
Над пекла прірвою кружляв.

Дух заперечень і вагання
На дух безгрішний поглядав
І жар розчулень, як надбання,
Уперше смутно пізнавав.

«Пробач, -він рік, -тебе я бачив,
І ти не марно сяйвом став:
Не всім я нехтував, одначе,
Не все я в небі не сприймав».