Роберт Геррик. N-46 Господу III

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(N-46) Господу (III)

Приду, приму Твой гнев священ
И стану уповать, смирен,
На милосердие Твоё.
Я дам Тебе кинжал, копьё;
Коль мало будет мне вздохнуть
О всех грехах, открою грудь:
Ты, к ней приставив остриё
Клинка, чей прям и верен путь,
Пронзи её.


Robert Herrick
46. To God
 
I'le come, I'le creep, (though Thou dost threat)
Humbly unto Thy Mercy-seat:
When I am there, this then I'le do,
Give Thee a dart, and Dagger too;
Next, when I have my faults confest,
Naked I'le shew a sighing brest;
Which if that can't Thy pittie wooe,
Then let Thy Justice do the rest,
And strike it through.