Рождество

Йорданка Радева
автор:©Йорданка Радева

Усмихна се снегът. И засия до бяло дните  си.
Засмя се тихо в магията на обедното слънце.

И просветна някъде. Облак засрамено се скри 
зад зелените ели до вишното с буките вековни.

Зимен вятър се залудя. И къде ли злост да дене?
Но усмири се,не разбра как в слънцето се влюби.

Към него бързо устреми се. Тихичко… на пръсти.
Не попита нищо. Просто само слънцето погледна.

Стихна. В полунощ Рождество се изписа изведнъж.
Разтвориха се Божиите порти. И доброто път пое.

Ангели небесни известиха чудо. Тръгна към земята.
Да ни спомни, че сме живи. Чудесата са за хората.