Осенней позднею порою

Николай Чельтер
Зустрів я вас-і все колишнє

В замерлім серці ожило;

І знов поглинуло торішнє-

І в серці знову те ж тепло…


Так восени у дні холодні

Геть запізнілою порою

Чуття хитнуться вбік безодні

І надихнуться знов весною.