Няхай...

Анна Атрощенко
Няхай сцяжына і крывая,
Гаротніку дапамажы!
Няхай і доля будзе злая,
З малітваю жыві заўжды.

Сустрэнеш кветкі і абрывы,
Зласлівым праўду не кажы!
Бо зелянеюць вясной нівы,
Хоць быў мароз, нават дажджы...