Амина Шахтаманова

Мурат Шахтаманов
Эмен, т1аса лъугьа, лъугьич1о дихъа
К1азги къан къач1арай т1адмаг1арулай,
Бажарич1о дида хъизан ц1унизе ,
Ц1идасан  г1уц1изе ккун буго г1умро.

Эмен, т1аса лъугьа, анц1ила анлъго
Ана сон - лъуг1ана х1алимлъи, сасин,
Рек1ел т1инуялда т1упараб ч1ух1и
Ч1инт1изе нахъойги хут1ич1о рух1-х1ал.

Эмен, т1аса лъугьа, гьанже дур рагьт1а
раг1укъай дун йиго бет1ерги къулун
Къацандуге, дада, къисматалъ хъвараб
Хъит1ахараб къадар батилилан те.

Перевёл с аварского Мурат Шахтаманов

РОЖДЕННАЯ ГОРЯНКОЙ

Прости, отец,
Горянкой я не стала ,
Платок не красит голову мою,
Я жизнь свою должна начать сначала,
Раз не смогла сберечь свою семью..

Прости, отец,
Безмолвие и кротость -
Мне их хватило на шестнадцать лет,
Подавленную собственную гордость
На дне души топить уж мочи нет.

Прости, отец,
У твоего порога,
Стою теперь с поникшей головой,
Прости и не суди совсем уж строго,
Наверно предначертано судьбой.

Амина Шахтаманова