Мiма хаты

Людмила Терешкова 2
Прывiтанне,дед Мароз,
Барада iз ваты!
Ты чаму якi ужо год
Мiма нашай хаты?

Што калоцiш з торбы ты?
Кавiд да iспанку...
Каб падкiнуу грошай нам
Закатаць у банку.

То пасыпешь,то паллеш-
Каток на дарозе
Можа хопiць рагатаць
Калi там ялозяць.

Можа ты там захварэу?
Шыя,ногi, плечы...
Не сумуй,звяртайся к нам,
Мы цябе падлечым.

Нарадзiуся ужо дауно,
А жыцця не знаешь...
Што ты усе сапсуеш нам?
Не дапамагаеш?

Каб забрау ад нас кавiд,
ВРВi, iспанку.
Каб свяцiла сонца нам
Ад самага ранку.

Каб па-зiмнему мароз,
Гурбы i аблокi,
I на тварах радасць каб-
Ружовыя щчокi.

Будзь здаровы дзед Мароз,
Барада iз ваты!
Завiтай у госцi к нам,
А не мiма хаты!