Гасподнi шлях

Мария Мучинская
Аб веры не крычаць на скрыжаваннях,
Яе пад сэрцам сваiм носяць.
Размову з Госпадам трымаюць ў тайнах,
З падзякай за зiму i восень…

Аб веры моцнай кажуць нашы ўчынкi,
Шляхi па Божых Запаветах.
Душа ў гармонii, як спеў валынкi,
Як рыфма сцiплага паэта.

Малiтвы таiнства – звяртанне з просьбай
Аб мiласцi да нашай долi.
Не спавiваць надзеi дымкай чорнай,
Пазнаць шляхi Гасподняй волi…

Калi пустыя сэрцы i без веры,
Аб ёй крычаць заўжды азартна.
За Бога iсцiну хлуслiва ерась
Нам падаюць казырнай картай…