Молю милостi

Людмила Дзвонок
І знову чути звук... У вікнах скло "співає",
То як той спокій мати? Біль серце відчуває!
Молюся і молюсь, так поміч Божу кличу...
І нелюдям в цей час пізнати Його зичу!

Прошу у Бога діткам щасливої дороги
(І очі витираю від зайвої вологи),
Молю у Бога миру, щоб люди спокій мали,
Каміння щоб у душах ніколи не тримали!

Прошу для всіх прозріння, щоб мати Божу віру,
Коли вона у грудях, то там добра без міри!
О, знову "спів" у вікнах... - Дай захист нам всім, Боже,
Постав над всіма нами Свій захист, огорожу!

Молю Твоєї милості, звертаюся до неї:
- Нехай це лихоліття з землі піде моєї,
Щоб дітки просипалися в своїх гарненьких ліжках,
Щоб мали вони змогу спокійно грати в сніжки!..

О, знов і знов молюся, бо чую звук цей гидкий,
Владико, наш Спасителю, прийди до нас Ти швидко,
Так хочеться днів мирних - Твоєї благодаті,
Щоб щастя поселилося у кожній нашій хаті!
                30.12.2022.