Пластилин

Димитрий Вольф
Блискавка в ніч стріляє
Ніби мисливець в зайчення
Сховаю те що бентежить мої думки
У холодному подиху вітра

Я ніби пластилін
Ніби віск
У пальцях довгих твоїх
Ніби без кісток і хребта
Ковзаю поміж твоїх слів
Які пестять, як шовк
Жалять, ніби батіг

Повільно стікаю по вологому склу
Я в своєму тілу, але не володію собою
Тільки бажання та сумніви
Бринять у запамороченній голові

Це мара ?
Це точно ти?
Йдеш на зустріч мені у пітьмі
Це твої губи, немов вітрила
Дихають повітрям моїм?
Чи це ти, захлинаючись у словах
Тонеш у мені?

Це сон?
Чи я знову здаюся?
Оманливому полону
Який затягує ще потужніше в свої обійми
Це замкнуте коло
Ці зачаровані зустрічі
Які життя в мені пробуджують

Спрага горло картає
Вологі думи тілу покою ніяк не дадуть
Я ніби пластилін в твоїх обіймах
Я ніби віск, ти ніби вогонь..