Славянские колядки

Вера Мещерская
Коляда, коляда, колядушка,
Прилетела молодушка!
Стала петь да выкликать -
Господина величать!
Выйди, выйди, Господин,
Загляни-ка за овин
Там овечки окатились,
Да ягнята народились!
У тебя товар хороший -
Пусть заплатят много грошей!
Только гроши не заслуга -
Есть красавица-супруга!
Коляда, коляда, колядушка,
Прилетела молодушка!

Оригинал:

Щедрик, щедрик, щедрівочка,
Прилетіла ластівочка!
Стала собі щебетати,
Господаря викликати:
- Вийди, вийди, господарю,
Подивися на кошару!
Там овечки покотились
І ягнички народились.
В тебе весь товар хороший,
Будешь мати мірку грошей.
Хоч не гроші, то полова....
В тебе жінка чорноброва.
Щедрик, щедрик, щедрівочка,
Прилетіла ластівочка!