Эзлэренне кумэ ак буран...

Рябина Хат
Котырып жил улады тоне буе
Тэрэзэмэ карын сылады
Синнэн башка утэ буген тонем
Эрнеп-эрнеп кунел елады...

Урамдагы ачы жил шикелле
Ачы булды союнен азагы
Мэхэббэтнен баллы касэлэре
Булды ахры татлы тозагы!

Синен хислэр ихлас кебек иде
Кузлэрендэ нурлар уйнады
Эллэ инде шунада мы икэн
Начарлыкны кунел тоймады.

Йорэклэрдэн сою китте буген
Кунелемдэ буран котырды
Жил ошетэ ике ялгыз жанны
Мэхэббэт касэсе ватылды...

Укереп тэрэзэмэ жиллэр бэрэ
Телгэлэгэн сыман йорэкне
Кирэкмэгэн авыр сузлэр эйттен
Тибеп ектын корыч терэкне!!!

Китте сою кар- буранлы тондэ
Туктатырга кочем калмады
Бэхет омет иткэн кунелемне
Гуя чит-ят килеп кыйнады...

Тамак топлэренэ тулган тоер
Йорэгемэ тынгы бирмэде
Ак майларда башланган союлэр
Нигэ сон бэхетле итмэде?...

Ачы буран салкыны йорэктэ
Э жанымда эрну бураны
Сулык-сулык килеп торган йорэк
Куз яшьлэрен буген тыймады!

Кара тоннен кара сагышлары
Ошетеп мине жаннарны телде
Кабат сине эзлэп йогерсэмдэ
Эзлэренне ак буран кумде!

Буран туктамады тоне буе
Гуя ул шашып,  парын эзлэде
Эрем эчелэре тойган жаным
Тэрэзэдэн сине кузлэде...

Вакыт дэва, дилэр онытылыр.
Буранда адашкан союлэр
Язлар житкэч кар сырган тэрэздэн
Кояшка урлэр сулган голлэр!


Узэк озгеч салкын жилле кышны
Алыштырып килер язлар да
Йорэкнен дэ жое бер тозэлер
Тик ышанмас , башка ярларга!!!


Салкын кышлар узар, язлар килер.
Пар аккошлар кайтыр куллэргэ.
Бэхет коткэн барлык ялгызларга.
Сабырлыклар телим котэргэ.


УШЛА ЛЮБОВЬ,УШЛА НАВСЕГДА,ДУША ПЛАЧЕТ ИЩЕТ ТЕБЯ И СЕРДЦЕ НЕ НАХОДИТ ОПРАВДАНИЙ.