9 января 2023

Галина Максимова 6
Коли в часи важкі країни
Людці в її кишеню лізуть,
Не треба й звіра із чужини -
Свої, "овечки", діють знизу...
Невже це плата тим, хто гине?
Тим, хто боронить світ в окопах?
Жаль, що з екранів пісня лине,
Ба, не для тих, що як в укропі...
В "Новинах" плеще Арестович
Прогнози-казки на каналах,
В зубах зав'язли ці промови -
Коли їх чую -- гніву спалах!
Повідомляють...через кому
Про всіх загиблих від ударів,
Без співчуття... Питаю, чому
Вже не воюють "Байрактари"?
Про Перемогу слів багато -
Так хоче кожен-кожен з нас,
Щоб жили син і його мати,
Щоб сили й волі був запас!
Нехай й гіркою буде правда -
Брехня надію нівелює,
Вона співзвучна слову "зрада",
Зневіра в СЛОВО все руйнує.
А тут ці люди-казнокради...
Хто може їх з г....ом змісити?
Питаю знову, чого ради
За них своє життя гасити?
Невже той час...післяруїнний,
Залишить зло цвісти при владі?
Чи буде він сонцепромінний
У Центрі, області, в громаді?!