Беларускае радыё

Лесь Украинец
Касiў Ясь канюшыну,
Паглядаў на дзяўчыну.
А дзяўчына жыта жала,
Ды на Яся паглядала.

Радыё «Сталіца»,
Радыё «Культура»,
Месцамі галалёдіца,
Мінус сем тэмпература.

Высокія госці,
Знакамітыя артысты -
«Славянскі базар
2300»

Ў Гомелі і ў Гродна
Прыгожыя жанчыны,
Ў гэтіх зорак благародных
Не закахацца немагчыма.

Апошнія навіны:
Ў Мінску сёння
Прэм'еры карцін,
Спектаклі й ня толькі.

Часамі ападкі,
Завіруха, мокры снег.
Ў вёсцы бацька й маці,
Іду - а ў вокнах свет.

Жыхар Камарына
Спадар Мыкола
Выгадаваў кабана
Большага за дракона.

Паэтэса Паліна Кніга
Менавіта, літэральна
Сапраўды асаблівая,
Знакамітая, інтэлектуальная.

Біятланістка Дар’я
І біятланіст Б'ёрн
Цяпер толькі па-кабельнаму
І хіба што паўтор.

Супрацоўнікі чыгункі,
Электрыкі, пажарнікі, -
Мы вас цэнім і любім,
І шалёна вам ўдзячныя.

Земляробы-жніварі,
Ўрачы, педагогі, -
Вы - душа нашай зямлі,
Яе рукі й ногі.

Дзённыки, паштоўкі,
Пісьмовыя крыніцы -
Для гісторыка каштоўней
Бліскучай дурніцы.

На могылках крыжы,
Дзядоў нашых мошчы,
А ў царкве папЫ,
Як зубры у пушчы.

Ўладар гэтых земляў
Марыў болей мець,
І пагнаў сваіх сяброў
На пакутніцкую смерць.

А я лягу- прылягу
Край гасцінца старога,
Я здарожыўся трохі,
Я хвілінку пасплю.

Студзень 2023, Мнёў-Славутыч