Вiцебск

Кирилл Пыльченко
Горад Віцебск, горад мой
Кахаю я усей душой
Палі дарог, твае лясы. 
Мой лепшы горад на зямлі

Дзе маці с татай,
Дзе сябры,
Блакітных зорак светлячкі
Мае сцяжынкі і дамы.
Кахаю Віцебск мой родны

Цудоўны Віцебск горад мой.
Дзе Марк Шагал, Малевіч, Трус,
Мэмбель, Пуні, Хазак, Кароль!
- Шмыроў Іван яшчэ герой.

Дзе тры штыкі, рака дзвіна,
Дзе гук як кожная вясна,
Мой горад , горад на рацэ,
Мой горад Віцебск, ён жыве