Слово потомка

Илья Нибуртов
    Владимир Маяковский               
  Отечество               
  славлю,               
  которое есть,               
  но трижды -               
  которое будет.               
               
    Илья Нибуртов               
  Ошибся               
  в прогнозах,               
  советский поэт,               
  такого Отечества,               
  жаль,               
  больше нет.               
  Оно               
  на куски               
  развалилось,               
  твоё               
  предсказанье               
  не сбылось.               
  Попытка               
  вновь               
  склеить               
  Отечество-вазу               
  грозит               
  всем               
  исчезнуть               
  как мамонты               
  сразу!