Ферох дае каендзынаен искуы

Татьяна Плити
Ферох дае каендзынаен искуы,
Заердае нал баеллдзаен даеумае
Уый аенае даеуаей нае рисдзаен,
Аемае нал зардзаен каеугае.

Ногаей цинбонтае цаеудзысты,
Нал каендзынаен аез аенкъард.
Арвыл стъалытае зындзысты,
Хъуысдзаен хъарм дымгаейы зард.

Уарзт аенае дзуаппаей нае цаеры,
Сваеййы заердаейы зындон,
Мастаей уарзаг уд аефхаеры
Знаетаен нал ваеййы каерон.