Жёлтое и синее

Ирина Юрчук
Жовте і синє

Птичка зимова, пташка весіння
Скльовують ночі і дні,
Сонячні зерна, світла насіння,
Зоряні крихти дрібні.

Складно і просто, заструг і розтань,
Стануть грудки льодові.
Розчин розлуки, зустрічі розстань,
Струмені вічно живі.

Серце зимове, серце весіннє
Тьохкає і попри все
Через терпіння в жовте і синє,
В жовте і синє несе.

Вмерти невзмозі, жде на порозі
Янгол не втрачених вір,
Час загубивши десь по дорозі
Дальній із вирію в вир…