Каем уыдтае ды

Татьяна Плити
Каем уыдтае ды, мае заердае зын куы взаерста,
Заеххы цъарыл куы уыдтаен иунаег аез?
Каем уыдтае ды, даеумае мае уд куы лваеста?
Нае даем  хъуысти анаезонгае хъаелаес?

Каем уыдтае ды, мае саентты  даем куы дзырдтон?
Дае иу фендмае куы баеллыдтаен аермаест?
Каем дае ныр та, куы нал цаеуыс мае фынтаем?
Хъысмаетаей ды каемаен уыдтае фаедзаехст?