Гаварыла баба дзеду

Людмила Шаблыко
Гаварыла  баба  дзеду-
"Я  ў  Амерыку  паеду.
Там багата ўсе жывуць,
Досыць,кажуць,ўсе ядуць.      
Ты,дзядок,зусім стары,
Мне патрэбен-малады!
Ды і грошаў трэба многа,
Дзе ты бачыў тут такога?!"
Ухмыльнуўся дзед у вУсы
Ад  такой яе спакУсы.
"Я  ж  кахаю так цябе,
Зноў пакінеш ты мяне?
Не кідАй мяне,бабуля,
А кахай мяне, Гануля.
Не ганісь ты за арлом -
Там не твой,галубка,дом.
Буду  я  цябе  кахаць
І  царыцай  велічаць!"