Воскреснути й л тати

Божена Ведмедовская
Вона бажала піти, вона хотіла тікати.
Вона журила долю за всі свої пройдені втрати.
Вона лила сльози, думки були, наче кати.
І довге мовчання провокувало її кричати.

Але він мовчав. Та й вона теж почала мовчати.
Рахуючи заметілі, дощі, суховії, зради.
Викохати його б, видихати й відзітхати.
І це кохання, яке колись було всім - розтоптати.

Вона бажала піти, вона хотіла тікати.
Вона благала себе дивитись вперед, не вертати.
Розбити теперішній біль на майбутні цитати,
І дихати вільно знову, воскреснути і літати.