Zakovatda kuch...

Тулкин Атоев
Qadimdan, el yurtim dohiylarga beshik,
Ilmu zakovatga bo'lgan istehkom,
G'aflat ayozidan saqlab isitib,
Johil jalasidan bo'lgan bizga qalqon.

Vaqt o'tar, qumdek qo'ldan yog'ilib,
Oy raqsiga bo'lar yulduzlar guvoh.
Ajdodlarimiz ilmu fanga chanqab, intilib,
 Taraqqiyot mehrobida bo'lgan tabarruk fido.

Продолжение будет после вдохновения)