Дружини вiдданнi пророка

Николай Чельтер
Дружини віддані пророка,
По світлу сторону межі
Страшна вам навіть й тінь пороку.
Вам зайві погляди чужі.

Тож живіть скромно: вам пристало
Чистої діви покривало,
Пильнуйте віддані серця
Для ласок й пестощів законних,

Хай погляд несором’язливих,
Ні залицяльників, (й митця)
Вашого обличчя не побачить
І гнів Творця цим не означить.