Ны выдно за туманом нычого...

Тамара Крячко
"За туманом нычого ны выдно",из казачей песни.
использован кубанский суржик.

Ны выдно за туманом нычого-
Ны сонця,ны хвылыночкы,ны стэжкы...
Зализь хоть на пынек,хоть на бугор,
В очах одни мытэлыкы,мырэжкы.
Ныначэ там цвитна лыжала стэп
За ным колысь,
Окаций мрилы крыла...
Видэрко йя зроныла золотэ
В крыныцю,йяк водой тэбэ поила.
Такый був,начэ,тэплый витэрок,
Такый ,йяк мэд,туди,сладючий воздух...
Высыть в тумани ныживый чирок,
Качайиця вин,йяк каличный мостык.
Чи мы жылы з тобой чи ны жилы?
Чи мы булы з тобой,чи ны встривалысь?
Туман йяк шкура,йяк кисиль,йяк блын,
Йисы його и в сэрци каминь-жалисть.