Генри Олдрич. Я полагаю, у мужчин

Таня Янтарёва
Я полагаю, у мужчин
Для возлияний пять причин:
Друг; иль вино; иль просто – трезв;
Иль не уверен в том, что резв;
Гадай, пока не надоест.


Henry Aldrich
(1647- 1710)

If on My Theme I Rightly Think

If on my theme I rightly think,
There are five reasons why men drink: –
Good wine; a friend; because I’m dry;
Or lest I should be by and by;
Or – any other reason why.