Каламбур на беларускай мове - 196

Леонид Ганчаров
Каламбур жонкі Хаі мужу Хаіму

Зайшоў узбуджаны ты ў спальню, проста, ЖАХ, НУ,
Сказаў упэўнена: "Цябе я зараз ЖАХНУ!.."
І вось ляжым у дасканалай ПОЗЕ, ХАІМ:
Ніхто не стогне, толькі вяла ПАЗЯХАЕМ.


Прайшло, відаць, ужо гадзіны ПАЎТАРЫ,
Калі ж ты жахнеш? Словы тыя ПАЎТАРЫ.
Ляжым упэўнена, прывычна, ДАСКАНАЛА...
БылО гарачае жаданне, ДЫ  СКАНАЛА.

******

Каламбур жены Хаи мужу Хаиму

Зашёл возбуждённый ты в спальню, просто ужас, ну,
Сказал уверенно: "Тебя я сейчас жахну!.."
И вот лежим в совершенной позе, Хаим:
Никто не стонет, только вяло зеваем.

Прошло, видимо, уже часа полтора,
Когда же ты жахнешь? Слова те повтори.
Лежим уверенно, привычно, совершенно...
Было горячее желание, да умерло.