Я так чекаю...

Маргарита Метелецкая
"Чи ж так своє віддать зумію? -
   Не втратити й хвилинки всує...
   Кажу в минуле у надії,
   Що майбуття мене почує."
           В.Моруга

Як хочеться діждати втіх,
Хоча б небесних...Хоч - нізвідки...
Щоб сльози перелились в сміх,
Щоб у душі пахтіли квітки...

Щоби сміливий чарівник
В мій погляд скрушний, споночілий
Якимось побитом проник -
І всі б тривоги відпочили?..

Барвиста казка кольорів
Зігріла б днини прохолодні -
І смак життя замайорів,
А сірість - рушила б в безодні...

Я так чекаю джмеленя,
Що задзумить на квітах в будні,
Що, як цей час не підганя,
А все ж відчую неосудні

Небесні таїнства летючі,
З окільченим єством співзвучні!..