Согласны люди?

Наталья Лопашко
Жінка президента бовкнула дурницю
Із лицем скорботним, щоб почув весь світ,
Наче б, люди згодні по воду – в криницю,
Хоч два роки свічка в хаті хай горить.
Ти спитай стареньку: згодна замерзати
І останні роки провести в пітьмі?
А чи згодна мати дитя загортати
У холодній хаті в вогкі пелюшки?
Дровами топити, митися на свято?
Все це щоб в Європу злиднями прийти?
А скажи, для цього жертв не забагато?
Як народ не схоче тяжкий хрест нести?
Ти живеш над нами у іншому світі.
Твої діти будуть жити у теплі.
І сама не будеш від голоду скніти
Довгий рік, як кажеш, жити у пітьмі.
Чи ти зрозуміла, що змолола зайве?
В Лондоні не важко про людей брехати.
Не гнівіть народу, бо настане край вам.
Прийде час, він зможе голову підняти.
2.12.2022