Молитва про подаяння

Юджин Папуша
Дай, Боже, жити не мудруючи лукаво…
Дай, Бог, в простому зрозуміти все складне…
Дай, Бог, тебе в малому вбачити яскраво...
Дай, Бог, сприйняти все, аж доки не дійде…

Дай, Боже нам спасти Художників, Поетів,
Філософів, Мислителів, Творців!
Дай, Боже, відродити совість у клевретів
і сором збурити в негідників-жерців…

Дай, Бог, мені всотати одкровення сталі
та їх віршем сфокусувати в слог…
Дай, Бог мені здолати зваблення лукаві
пророком в Батьківщині вести діалог...

Дай, Бог, мені здолати сумніви, печалі,…
Дай, Бог, добро творити нам удвох!