Кочкор ай

Василий Бэлэк
Василий Белек
Кочкор ай

Калы; карда, к;рттерде
К;м;л калды Кан-Оозым,
Кышкы кыска к;ндерде
Каарыктанды кожо;ым.

Кышкы кара куныкчыл
Кайнап келет кезикте,
Карайлаган каарыкчыл
Куйундалат кеендикте.

К;;ркийимни; к;ст;ри
К;р;н келет кезикте,
Куулгазынду кебери
Кайыл калат кунуукта.

Койоноктор корко;доп,
Кайы;дарда к;р;нлейт;
Кайаларда кызынып,
Куранактар кепшенлейт

Кату-калы; к;рттерл;
Кыска к;ндер кочкордо,
К;л;мjил;  к;ст;рл;
Кызычактар каткыда.