Шчасце

Галина Хейлик
Ведаюць людзи, ведаюць боги:
шчасцю адкрыты нашы дароги.
Шчасце идзе, пацихутку спявае
и у'сих жывых да сябе запрашае.

Шчасце, ты можа стамилася трошки,
сядзь, пасядзи, паиграй на гармошцы,
можа ты пиць альбо есць захацела,
тольки скажы, то не справа - пау'дзела.

Шклянку вады з найчысцейшай крыницы,
хлеба краюху, яе закусици
людзи падносяць, ад сэрца жадаюць,
шчасце жыць разам усе запрашаюць.

6 лютага 2023

Гародня

P.S.
i=и