Расми хуби точикон. На таджикском языке

Абдукаюм Мамаджанов
                "Дуст ояд, гарм дар огуш гир,
                Расми хуби точиконро гум макун!"

                Мирзо Турсунзода



      Р А С М И   Х У Б И   Т О Ч И К О Н



Агар рузе дихи хабар,

Ки меои бори дигар,

Кушода огуш мисли пеш,

Мегирамат шодон ба бар.


"Аз чист ин хама гамхури?" -

Пурсидамат дар вохури,

Мо содикем ба кавли хеш,

Мачуй харгиз аз мо дури!


Кушо огушатро ба дуст,

Ба оне, ки дар ёди туст,

Расми точикон гум макун,

Хакко, к-ин расм бехад накуст!