Дуо. На таджикском языке

Абдукаюм Мамаджанов
Бо имони комил динат пазируфтагон

В-аз ин чахони фони озод рафтагон

Аз чумлаи гуломони химмати Туянд,

Коилшуда бар кабзаи кудрати Туянд.

Бар изни худат супурда ихтиёрашон,

Расидан ба дидорат бошад муродашон.

Ачре бикун бар онон, Худои Мехрубон,

В-ин бандагонатро ба муроди дил расон!