Богами вам дарованi

Николай Чельтер
Богами   вам даровані
Дні золоті й зіркові ночі,
Й тендітних дів спрямовані
На вас допитливіші очі.
Женіть же й думку знічев’я,
Співайте, грайте: час геть плинний;
І вашій радості первинній
Крізь сльози посміхнуся й я!