Запах травня

Татьяна Алексеева 17
 Я відчую тебе, коли буду дивитись в вікно.
 Кілометри, як тиск у трамваї і жовтім метро.
 Вже не хочеться їсти, а сон лиш 15 хвилин.
 Перед нами кордони ночей і відомих країн.

 Я відчую тебе, коли травнем запахне в душі.
 Ми з тобою за цей час як рідні, і вже не чужі.
 Я поезію п'ю замість ліків, гортаючи світ.
 Я тебе відчуваю, як кішка, в якої є кіт.

 Я відчую тебе, коли дотик згадаю від рук.
 І обійми твої найтепліші всіх зайвих розлук.
 Твої пальці так ніжно торкались моєї весни.
 Я тебе відчуваю так сильно, як свої вірші.

 Я відчую тебе, коли буде Народження День.
 Я згадаю повітря і лірику світлих пісень.
 Я без тебе не зможу так довго і я повернусь.
 Дочекайся мене крізь війну і я тобі наснюсь.

 13. 02. 2023.