Не дасць

Людмила Воронова Супрун
Ніхто не дасць мне волі,
Бо воля гэта  - я!
Не дасць і лепшай долі,
Бо ў кожнага - свая!
Ніхто не зробіць тое,
Што трэба мне зрабіць…
Жыццё - гэта не мроя,
І хутка так ляціць…
Я рэчачку спытаю:
- Ці вольна табе жыць?
- Абы ў родным краі. -
Адкажа. І бяжыць…
І птушка памахае
З-пад неба мне крылом:
- Я вольная такая,
Калі ёсць родны дом!
Травіначка ля сцежкі
Прыткнецца да нагі
І ціхенька з усмешкай
Шапне : «Тут берагі
Крынічкі, што напоіць,
Зямлі, што моц дае -
Вось шчасце дарагое,
Адчуць, што ўсе свае.