Аез уарзын

Татьяна Плити
Аез уарзын...Аенаефсаермаей уарзын каейдаер.
Мае заердаейы уардитае дидинаег калынц.
Уаеларваей мын рухс каенынц хур даер, маей даер ,
Саеуаехсиды цъиутае мае уарзтыл фаезарынц.

Ае уарзын ...Аенаебаерцаей  уарзын каейдаер.
Аез узаелын уарзты уылаентыл аеваелмон.
Сыгъдаег уарзтаей ницы ис царды хуыздаер,
У рухстауаег хурау, у цардау аеваесмон