23, Не мечта

Величка Николова -Литатру 1
НЕ МЕЧТА



Очаквам те!
Защо ли да крия?
Не искам да бъдеш ти моя мечта!
А взрив ураганен във теб да открия!
Щастлива ще мога аз пак да летя!

Жадувай ме!               
Изпий ме кат вино -
уханно, резливо и в чаша – кристал!
Не се ли изпие ще стане пенливо,
излита на пръски, не би ги събрал!

Опивай ме!
 И нощем, и денем…
Взривявай до болка сърдечния плам!
Недей ме променя! Ще бъда до тебе
и в лошо! Доброто – с любов ще ти дам!

Величка Николова – Литатру1
(от книгата „Вечна любов”)