Подряпини неба

Татьяна Алексеева 17
 Дев'ять років, як б'ється той день.
 Дев'ять років, як все ще на часі.
 Кров Майдана у серці людей.
 І подряпини неба, як власні.

 Неймовірний червоний вогонь.
 Крики тих, хто давно вже не з нами.
 У прямому етері розмов
 На Майдані ті люди стояли.

 Їх вбивали, їх били сильніш.
 І стікали вони вранці кров'ю.
 Беркут злочин вчиняв і хотів,
 Щоб свободи не було, як волі.

 Дев'ять років, як згасли вогні.
 Дев'ять років немає вже Сотні.
 Вони теж були з нами, живі,
 А тепер лиш свічки в квітах ночі.

 20. 02. 2023.