До мене мiй ангел на днях завiтав

Николай Чельтер
До мене мій ангел на днях завітав
Та в бесіді якось мене запитав:
«Скажи милий друже, моє ти дитя,
Чи хочеш своє ти побачить життя?

Як хочеш, життя все твоє покажу,
А що не до тямиш, то я підкажу?»
-Так, хочу!-у відповідь я і сказав;
І він мене враз над Землею й підняв.

Предстало на очі мені все життя
І пара слідів із взуттям й без взуття;
-А хто йде зі мною тут поруч?-«Це я,-
Мій ангел говорить,-І так все життя!»

-Чому ж де-коли тільки пара слідів?
«А то є найважчі в житті твої дні»
-То ти мене кидав? Та як же ти міг?
Коли було тяжко, ти не допоміг?-

Тут пальця свого ангел вгору підвів:
« Я ніс на руках тебе!»-він відповів.